Foto: Shutterstock
Kaut kas citādāks tavai ēdienkartei – medū apcepti bumbieri, kas pasniegti kopā ar gardajiem rukolas salātiem. Tam visam klāt lieliski iekļaujas arī kraukšķīgie ciedru rieksti un pikantais zilais siers. Vieglai pēcpusdienas maltītei!
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 bumbieri2 saujasrukola2 saujasspināti (vai citi zaļie salāti)2 ĒKciedru rieksti2 ĒKolīveļļa1 ĒKmedus1 ĒKbaltvīnavīna etiķis150 gzilais siers

Pagatavošana

1

Bumbierus sagriež uz pusēm, ieliek dziļākā traukā un apslaka ar olīveļļu.

2

Uzsilda pannu karstu, un liek bumbierus tajā cepties – no katras puses apcep aptuveni minūti, lai tie viegli apbrūnētu. Gatavos bumbierus izņem no pannas un liek atdzesēties.

3

Tajā pašā pannā, klāt no bumbieriem atlikušajā olīveļļa, liek medu un vīna etiķi. Sastāvdaļas nedaudz uzkarsē (aptuveni divas minūtes) un samaisa, lai sanāktu burvīga mērce.

4

Ņem divus lielus šķīvjus, katrā liek pa saujai rukolas un spinātu, pa virsu divas bumbiera pusītes. Apber ar kubiņos sagrieztu zilo sieru.

5

Katru šķīvi vēl apber ar ēdamkaroti ciedru riekstu, kā arī vienlīdzīgi sadala medus mērci.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!