Foto: Privātais arhīvs
“Tiem, kam rūgtenais dzēriens – alus pie sirds neiet, piedāvāju izmēģināt miestiņa recepti. Kvass ir garda alternatīva, turklāt piemērota arī bērniem un šoferīšiem. Tas lieliski veldzē slāpes un ir labs papildinājums pie dažādiem ēdieniem,” stāsta restorāna „Trīs naži” pavāre Kristīne Strode, titula „Latvijas pavārs 2014” īpašniece. Viņa piedāvā savu medus miestiņa recepti, pagatavo un izbaudi!
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gmedus400 grudzu maize2 lūdens10 graugs1 laims piparmētras un baziliks

Sagatavošana

1

Krāsnī apgrauzdē rudzu maizi, pievieno saberztus garšaugus, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj, lai ievelkas.

2

Kad atdzisis, tad nokāš.

3

Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa un atstāj siltumā.

4

Kad parādās putas, kvass ir gatavs!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!