Foto: Shutterstock
Austriešu nacionālais ēdiens un lepnums. Šnicele tulkojumā nozīmē gaļas šķēle ar kraukšķīgu garoziņu. Klasiskai Vīnes šnicelei izmanto teļa vai jaunlopa steika gabala gaļu, bet tā var būt arī cūkgaļa vai vistas fileja.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gteļa gaļa4 ĒKmilti4 olas1 ĒKeļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari8 ĒKrīvmaize eļļa (cepšanai)

Pagatavošana

1

Sagriež teļa gaļu četrās šķēlēs, apmēram pirksta biezumā. Vienā seklā šķīvī ieber miltus, otrā iesit un viegli sakuļ olu, pievienojot vienu ēdamkaroti eļļu, sāli un piparus. Trešajā šķīvī ieber baltmaizes rīvmaizi.

2

Sakarsē pannu ar eļļu. Gaļas šķēles vispirms apvārta miltos, pēc tam olas maisījumā un beigās rīvmaizē. Liek karstā eļļā un cep no abām pusēm, līdz zeltaini brūnas, apmēram 5 minūtes no katras puses. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!