Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārtainās mīklas smalkmaizītes citādā pagriezienā – ceptas ar riekstu jeb sviesta ķirbi un fetas sieru. Aromātu un garšas notis šoreiz piešķir arī pikantais čili un smaržīgais timiāns.
70Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 ĒKolīveļļa600 griekstu ķirbis375 gkārtainā mīkla150 gfetas siers1 sarkanais čili2 ĒKtimiāns sāls pipari PIEDERUMI:2 cepamās pannas, izklātas ar cepamo papīru

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Uz vienas no cepamajām pannām uzklāj nedaudz eļļas, un pannu ieliek cepeškrāsnī, lai tā uzsiltu.

3

Kad panna karsta, uz tās ber sviesta ķirbja smalkos kubiņus un liek cepeškrāsnī cepties aptuveni 30 minūtes. Ik pa laikam ķirbi apmaisa.

4

Kamēr ķirbji cepas, ņem izrullētu kārtaino mīklu (gatavot var pēc šīs receptes), un sagriež sešos vienādos gabaliņos. Mīklu liek uz cepamās pannas, un uz katra mīklas gabaliņa ar nazi iezīmē pildījuma robežas. Mīklu atdzesē.

5

Kad ķirbis apcepies, tā gabaliņus ber uz kārtainās mīklas pamatnēm. Pa virsu sadrupina fetas sieru, apkaisa ar sasmalcinātiem čili pipara gabaliņiem (var arī neizmantot), kā arī timiānu.

6

Pievieno garšvielas un apslaksta ar olīveļļu.

7

Tartaletes cep 30 minūtes, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz vēl siltas.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!