Foto: Shutterstock
Brazīlijas nacionālajam ēdienam feidžoadai ir daudzas un dažādas versijas, kā jau tas raksturīgs ļoti populāriem nacionāliem ēdieniem. Tomēr tas gandrīz vienmēr tiek gatavots no melnajām pupām un trejādām gaļām - svaigas gaļas, kūpinātas gaļas un sālītas gaļas.

Šis ēdiens var būt gan pikants, gan samērā maigs, atkarībā no tā, kāda gaļa vai desa tiek izmantota. Šis sautējums var būt šķidrāks un ēdams ar karoti, vai samērā biezs un ēdams ar dakšiņu. Tradicionāli to pasniedz ar rīsiem vai sutinātiem lapu kāpostiem, svaigām apelsīnu šķēlēm.

Viena no visbiežāk izmantotajām gaļām ir sālīta liellopa gaļa, kura ļoti bieži ir arī vītināta. Pārējās gaļas parasti ir svaiga liellopu vai cūkgaļa, pēdējā tiek lietota biežāk. Tradicionālā feidžoadā visbiežāk tiek izmantotas astes, ausis, šņukuri, stilbiņi un citi lēni gatavojami gaļas veidi. Šajā receptē tiek izmantota sālīta liellopu gaļa, gardā čorizo desa, cūkgaļas plecs un kūpināts stilbs.

240Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
450 gmelnās pupiņas (sausas)4 ĒKolīveļļa700 gcūkgaļas lāpstiņa2 sīpoli1 ķiploka galviņa450 gčorizo desa450 gliellopa gaļa (sālīta)1 kūpināts stilbs4 lauru lapas400 gkonservēti tomāti (smalcināti) ūdens sāls

Sagatavošana

1

Pupas pa nakti iemērc. Nākamajā dienā lielā katlā sakarsē olīveļļu. Tikmēr gabaliņos sagriež cūkgaļas pleca gabalu, sīpolu, notīra un ar platu nazi saspiež ķiploka daiviņas.

2

Karstā eļļā apbrūnina cūkgaļu. Kad gaļa apcepusies, to izņem no katla un karstajās taukvielās liek sīpolus. Maisot cepina, līdz tie caurspīdīgi. Pārkaisa sīpolus ar sāli, pievieno ķiplokus un turpina cept apmēram 2 minūtes.

3

Liek katlā atpakaļ apcepto cūkgaļu, gabaliņos sagrieztu desu, sālīto liellopa gaļu, kūpināto stilbu, aplej ar ūdeni tā, lai gaļa būtu apsegta. Uzvāra, pēc tam nogriež mazu liesmiņu, pievieno lauru lapas un sutina gaļu 2 stundas. Pēc tam pievieno nokāstas pupas un turpina vārīt, līdz pupas un gaļa ir mīkstas, apmēram 1 - 1,5 stundas. Pievieno tomātus, pagaršo sāli, uzvāra. Pasniedz ar rīsiem vai sutinātiem kāpostiem.

Tasty iesaka: ja nolem izmantot, piemēram, liellopa asti vai stilbu, to pa nakti iesāli. Sāls gaļu mīkstinās un tā būs gatava daudz ātrāk nekā, ja gaļa nebūs sālīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!