Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikants jēra šašliks ar aso indiešu tandoori karija mērci, jogurtu un nedaudz citronu sulas. Kamēr grilēšanas sezona vēl nav beigusies, noteikti jāpamēģina kāda eksotiskāka gaļas recepte, kuru spraust uz iesma. Gatavo jēru pasniedz kopā ar viegliem salātiem.

50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gjēra gaļa3 ĒKtandoori karija mērce2 ĒKbezpiedevu jogurts0.5 citrona sula citrona daiviņas piparmētras PIEDERUMI: iesmi noslēgts plastmasas maisiņš

Pagatavošana

1

Jēru sagriež lielos kubiņos, saber plastmasas maisiņā, pievieno karija pastu, jogurtu un citronu sulu.

2

Maisiņu noslēdz un tad apviļā jēru pārējās sastāvdaļās, lai gaļa iemarinētos (vismaz 30 minūtes).

3

Kad gaļa gatava cepšanai, to liek uz iesmiem, pārmaiņus pa vidu spraužot arī zaļās paprikas gabaliņus.

4

Iesmiņus grilē uz grilpannas vai grila uz mēreni karstas uguns vai oglēm aptuveni 10–15 minūtes, ik pa laikam iesmus grozot.

Gatavo jēra šašliku pasniedz kopā ar citrona daiviņām un piparmētru lapām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!