5Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 lielu olu dzeltenumi3 ķiploku daiviņas15 mlcitronu sula šķipsnasāls125 mlolīveļļa
Pagatavošana
1
Blendera traukā liek olu dzeltenumus, pievieno ar ķiploku spiedi saspiestus ķiplokus, citronu sulu un nelielu šķipsnu sāls.
2
Sakuļ viendabīgu masu, pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, turpinot nepārtraukti kult.
3
Kuļ, līdz veidojas bieza, krēmīga mērce. Līdz izmantošanai glabā ledusskapī.
Ja majonēze tiks glabāta vairākas dienas, tad, lai tā nedalītos sastāvdaļās, tai pievieno vienu ēdamkaroti verdošu ūdeni un vēlreiz sakuļ.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit