Foto: Shutterstock
Pagatavot mājās majonēzi ir ļoti vienkārši un ātri. Tas burtiski aizņem dažas minūtes. Ja klasiskai majonēzei pievieno sinepes, tad ķiploku majonēzei sinepju vietā izmanto rīvētus ķiplokus.
5Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 lielu olu dzeltenumi3 ķiploku daiviņas15 mlcitronu sula šķipsnasāls125 mlolīveļļa

Pagatavošana

1

Blendera traukā liek olu dzeltenumus, pievieno ar ķiploku spiedi saspiestus ķiplokus, citronu sulu un nelielu šķipsnu sāls.

2

Sakuļ viendabīgu masu, pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, turpinot nepārtraukti kult.

3

Kuļ, līdz veidojas bieza, krēmīga mērce. Līdz izmantošanai glabā ledusskapī.

Ja majonēze tiks glabāta vairākas dienas, tad, lai tā nedalītos sastāvdaļās, tai pievieno vienu ēdamkaroti verdošu ūdeni un vēlreiz sakuļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!