30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gbiezpiens1 ola30 gsviests3 ĒKcukurs pēc garšassāls1 glāzemilti skābs krējums (pasniegšanai)
Sagatavošana
1
Trauciņā izkausē sviestu, ļauj nedaudz atdzist. Bļodā liek biezpienu, pievieno olu, sviestu, cukuru un sāli. Ar blenderi sablendē vienmērīgu masu. Biezpienā pa daļām iemaisa miltus.
2
Liek vārīties katliņu ar sālsūdeni. Uz miltiem apkaisītas darba virsmas no mīklas izrullē "desiņas". Tās ar nazi sagriež vienāda lieluma klimpiņās.
3
Kad ūdens vārās, tajā uzmanīgi gremdē klimpiņas un vāra. Kad klimpiņas uzpeld, tās vāra vēl 30–40 sekundes.
4
Ar putu karoti izceļ un liek uz šķīvja. Pasniedz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit