Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardi paniņu un brūnā cukura mīklas mafini, kuriem spirgtumu piedod svaigā apelsīnu sula. Kraukšķīgumam mīklai pievienoti valrieksti, bet saldumam – dateles. Tam visam pa virsu garda pūdercukura un svaigā siera glazūra.
45Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
130 gmilti130 gpilngraudu kviešu milti140 gbrūnais cukurs2 TKcepamais pulveris1 TKsoda1 TKsāls1 TKkanēlis3 ĒKsarīvēta apelsīnu miziņa3 ĒKsvaigi spiesta apelsīnu sula160 mlpaniņas1 gab.ola1 TKvaniļas ekstrakts60 mlsviests (izkausēts)90 gdateles60 gvalrieksti GLAZŪRAI:150 gsvaigais siers100 gpūdercukurs50 mlapelsīnu sula apelsīnu miziņa dekorēšanai

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Ņem mafinu pannu un izliek tajā papīra formiņas vai ietauko to.

3

Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un apelsīnu miziņu.

4

Citā bļodā sajauc apelsīnu sulu, paniņas, olu, vaniļas ekstraktu un sviestu.

5

Mitrās sastāvdaļas pakāpeniski pievieno sausajām sastāvdaļām. Mīklu samaisa, līdz tā ir vienmērīga.

6

Pēc tam mīklā iecilā sakapātas dateles un rupji sasmalcinātus valriekstus.

7

Mīklu vienlīdzīgi izdala starp 12 mafinu formiņām un katra mafina mīklu apkaisa ar pavisam nedaudz cukura. Liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz mafini viegli apbrūnējuši un iedurtais koka irbulītis iznāk laukā sauss.

8

Gatavos mafinus ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

9

Gatavo glazūru: svaigo sieru sajauc ar pūdercukuru un apelsīnu sulu. Masu viegli saputo ar mikseri.

10

Ja glazūra ir pārāk šķidra, pievieno tai papildu pūdercukuru.

11

Tiklīdz mafini pilnībā atdzisuši, katru no tiem garnē ar ēdamkaroti glazūras un šķipsniņu apelsīna miziņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!