Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pikantais čatnijs, kuram bez aprikozēm un rozīnēm pievienoti arī āboli un pat sīpoli. Čatnijs būs ideāla piedeva siera platēs, kur to baudīt kopā ar kādu krekera cepumu un mīksto sieru.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mlbaltvīna etiķis1 kgaprikozes350 ggaišās rozīnes2 gab.sīpoli2 gab.āboli2 ĒKsāls2 ĒKrīvēts ingvers1 ĒKdzeltenās sinepju sēklas1 gab.kanēļa standziņa1 šķipsnačili pārslas500 gcukurs sterilizētas ievārījuma burkas

Sagatavošana

1

Lielā katlā ielej baltvīna etiķi, pievieno gabaliņos sagrieztas aprikozes, rozīnes, sakapātus sīpolus, sagrieztus ābolus, ingveru, sinepju sēklas, kanēļa standziņu un čili. Ļauj masai sākt vārīties, tad liesmas karstumu samazina uz mērenu un masu vāra aptuveni 45 minūtes.

2

Vārot čatniju, to ik pa laikam apmaisa, lai nepiedegtu pie katla virsmas.

3

Kad augļi mīksti, pievieno cukuru, un masu maisa, līdz cukurs izkusis. To turpina vārīt 45 - 60 minūtes, līdz čatnijs ir biezs, rūpīgi uzmanot, lai tas nepiedeg.

4

Kad laiks pagājis, katlu ņem nost no karstuma un gatavo čatniju kādu brīdi atdzesē. Pēc tam lej sterilizētās burciņās, kuras pēc sapildīšanas pilnībā atdzesē.

Gatavajam čatnijam pirms izmantošanas ļauj nostāvēt vismaz divas nedēļas. Glabā vēsā un tumšā vietā aptuveni sešus mēnešus, bet pēc burciņu atvēršanas – ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!