Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kraukšķīgi trauslās kārtainās mīklas gardumi pie tējas. Smalkmaizīšu gardums slēpjas saldajā vaniļas krēmā, uz kura kārtas ogas izkārtotas. Bet aprikožu džems tām piešķirs skaistu, spīdīgu glazūru. Garšos labi tāpat vai ar krūzi tējas vai kafijas!
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
320 gkārtainā mīkla6 ĒKvaniļas krēms45 gab.zaļās vīnogas (sagrieztas uz pusēm)45 gab.sarkanās vīnogas (sagrieztas uz pusēm)8 ĒKaprikožu džems pūdercukurs garnēšanai

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

2

Kārtaino mīklu izrullē (nopērk jau gatavu vai pagatavo pēc šīs receptes) un apgriež taisnus tās stūrīšus.

3

Mīklas taisnstūri pārgriež uz pusēm paralēli garākajai malai. Bet pēc tam katru pusi sagriež sīkāk, lai kopā sanāktu 8-12 mīklas taisnstūri (dažāda lieluma, ja ir vēlēšanās).

4

Ar naža galu katrā mīklas plāksnītē viegli iezīmē taisnstūri (aptuveni centimetru no malām). Maliņas nedaudz pastaipa un noloka.

5

Mīklas taisnstūrus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

6

Ņem vaniļas krēmu (var iegādāties jau gatavu vai pagatavot pēc šīs receptes) un apziež ar to katru smalkmaizīti, uz lielākajām liekot aptuveni divas tējkarotes krēma, bet mazākajām – tējkaroti.

7

Pa virsu vaniļas krēmam izkārto uz pusēm sagrieztās vīnogas.

8

Aprikožu džemā iejauc ēdamkaroti karsta ūdens un kārtīgi samaisa, lai džems pakustu. Pēc tam aprikožu džemu uzziež virsū vīnogām, lai tās skaisti garnētu.

9

Smalkmaizītes liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un kļuvusi zeltaini brūna.

10

Gatavās maizītes izņem no cepeškrāsns un apziež vēlreiz ar siltu aprikožu džemu.

11

Smalkmaizītes nedaudz atdzesē. Pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz, kamēr tās vēl ir viegli siltas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!