Garšīgu un smaržīgu mafinu recepte, kas atgādina siera kūku, bet īpašu garšu tiem piešķir pa virsu liktās drumstalas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe, kura īpaši iesaka mafinus baudīt vēsās rudens dienās ar tasi karstas tējas.

21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
DRUPAČĀM:70 gbrūnais cukurs15 gcukurs1 TKkanēlis60 gsviests (izkausēts)85 gmilti MAFINIEM:115 gsviests (istabas temp.)100 gbrūnais cukurs2 olas (noturētas istabas temp.)120 gjogurts220 gmilti1 TKsoda1 TKcepamais pulveris0.5 TKkanēlis0.5 TKsāls45 mlpiens150 gmascarpone1 ola12 plūmes medus

Sagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 220°C.

2

Plūmes notīra un pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Sakārto uz cepamās pannas ar pārgriezto pusi uz augšu. Apslaksta ar medu. Liek krāsnī vidējā nodalījumā un cep 7-10 minūtes.

3

Tikmēr pagatavo drupačas. Vidēja lieluma traukā ar koka vai silikona karoti samaisa cukuru, kanēli un sviestu, pievieno miltus un samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu, kas viegli drūp. Atliek malā.

4

Lai pagatavotu mafinu mīklu, vidēja lieluma traukā ar miksera palīdzību uzputo sviestu, līdz tas kļūst krēmīgs, aptuveni minūti. Pievieno cukuru, tad olas un jogurtu un turpina maisīt kādu minūti, līdz iegūta viendabīga masa.

5

Ar koka vai silikona karoti masā iemaisa miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un sāli. Jāmaisa, līdz sastāvdaļas ir iemaisītas, pārcensties nevajadzētu, citādi mafini nebūs vairs tik mīksti un sulīgi.

6

Atsevišķā traukā samaisa mascarpone sieru un olu, līdz iegūta viendabīga masa.

7

Sagatavo mafinu cepamo formu, tajā saliekot papīra formiņas. Katrā formā liek 1,5-2 ēdamkarotes mīklas, tad liek karoti svaigā siera masu, divas plūmju pusītes, vēl vienu karoti mafinu mīklas un tad apber ar drupačām, tās viegli piespiežot ar plaukstu.

8

Ieteicams visās formiņās salikt mafinu masu, pēc tam siera masu, tad plūmes un tā tālāk, tādējādi ietaupot laiku.

9

Mafinus liek krāsnī vidējā nodalījumā. Piecas minūtes tos cep 220°C, tad temperatūru samazina līdz 180°C un turpina cept 15-20 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!