Foto: Shutterstock
Mīkstās un gardās cidoniju sukādes iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās būs tik ļoti garšīgas, ka būs grūti pārtraukt ēst, tā apgalvo mūsu lasītāja Dace Auzenbaha, daloties ar savu noslēpumu, kā cidoniju sukādes pēc sīrupa atsulošanās pagatavot mīkstas nevis cietas un nesakožamas.

Cidonijas sagriež plānās šķēlītēs un apkaisa ar cukuru. Ļauj izdalīties sīrupam.

Sagrieztās un "atsīrupotās" cidonijas notecina caurdurī, sīrupu sapilda pudelēs, bet šķēlītes saliek kastītēs vai maisiņos un sasaldē, noturot sukādes saldētavā vismaz uz vienu nakti.

Tieši sasaldēšana sukādes padarīs mīkstas un sakožamas. No saldētajām šķēlītēm gatavo sukādes, tās divas dienas istabas temperatūrā apžāvējot.

Recepti iesūtīja: Dace Auzenbaha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!