Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkārši un gardi pastinaku plācenīši, kas pasniegti kopā ar veselīgu grieķu jogurta mērcīti. Ideālas brokastis vai vieglas pusdienas.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gpastinaki (nomizoti)2 olas150 mlpiens2 ĒKkarija pasta125 gmilti0.5 TKcepamais pulveris2 ĒKkoriandrs eļļa cepšanai MĒRCEI:3 ĒKpiparmētras (sasmalcinātas)150 ggrieķu jogurts

Pagatavošana

1

Pastinakus sagriež gabaliņos, ber katliņā un vāra 15 minūtes, līdz tie mīksti. Pēc tam nokāš un samīca viendabīgā masā.

2

Sakuļ olas, kurām pievieno arī pienu un karija pastu. Pakāpeniski šķidrumā iemaisa arī miltus un cepamo pulveri, lai veidotos vienmērīga mīkla.

3

Miltu mīklā pēc tam iecilā samīcītos pastinakus, pievienojot arī sasmalcinātu koriandru un garšvielas pēc patikas.

4

Uzkarsē lielu pannu, ietauko to ar eļļu. Ar ēdamkaroti liek uz pannas mīklu, veidojot nelielus plācenīšus.

5

Pankūkas cep aptuveni divas minūtes no vienas puses. Pēc tam griež otrādi un cep vēl divas minūtes. Un tā, līdz visa mīkla izcepta.

6

Gatavo mērci – sasmalcinātas piparmētru lapiņas samaisa ar grieķu jogurtu.

7

Pastinaku plācenīšus pasniedz ar jogurta mīklu, kamēr viss vēl silts.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!