Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšām bagāta sarkano pupiņu un mencas zupa, kurai pievienots Vidusjūras dārgums – fenhelis. Zupu pasniedz vēl karstu, liekot klāt smaržīgos pētersīļus.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKolīveļļa1 fenhelis2 šalotes sīpols1 ķiploka daiviņa2 selerijas kāti1 lauru lapa šķipsnasafrāns (izmērcēts 2 ĒK karsta ūdens)900 mlkarsts zivs vai dārzeņu buljons300 gkonservētas sarkanās pupiņas250 gmencas fileja (vai cita baltā zivs)2 tomāti pētersīļi

Pagatavošana

1

Katliņā uzkarsē eļļu. Ieber tajā sagrieztu fenheli, sasmalcinātus Šalotes sīpolus, smalki sagrieztu ķiploka daiviņu, sagrieztus selerijas kātus un visu apcep piecas minūtes uz vidējas uguns.

2

Pievieno lauru lapu, safrānu un karsto buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot, tad pieber arī sarkanās pupiņas.

3

Katlam liek virsū vāku un zupu vāra 15-20 minūtes.

4

Pēc tam pievieno sagrieztus tomātus un zivs filejas gabaliņus un visu apvāra vēl 4-5 minūtes.

Gatavo zupu pasniedz bļodiņās, pa virsu liekot svaigas pētersīļu lapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!