Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara vēsmas zupas šķīvī – gardā makaronu zupa minestrone. Plaukstošo gadalaiku šķīvī izgaršot palīdzēs ne vien redīsi un cukīni, bet arī fenhelis un nedaudz svaigu pētersīļu.

35Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 sīpols1 selerijas kāts2 mazas fenheļa galviņas2 ķiploka daiviņas (saspiestas)2 ĒKolīveļļa100 gmakaroni ‘mafalda corta’ vai cits veids1.5 ldārzeņu buljons200 gizlobītas zaļās pupiņas (var būt saldētas)2 mazi zaļie cukīni2 mazi dzeltenie cukīni400 gkonservētas baltās pupiņas100 gredīsi (sagriezti plānās šķēlītēs)2 ĒKpētersīļi (sakapāti)

Sagatavošana

1

Zupas katlā uzkarsē eļļu un saber sasmalcinātu sīpolu, seleriju, fenheļa gabaliņus un ķiplokus. Visu apcep aptuveni 7-8 minūtes, līdz sastāvdaļas mīkstas.

2

Pēc tam pieber makaronus, un visu pārlej ar karsto dārzeņu buljonu. Ļauj zupai sākt burbuļot, tad vāra tik ilgi, cik norādīts uz makaronu iepakojuma.

3

Kad līdz gatavošanas beigām atlikušas divas minūtes, plīts liesmu samazina. Pievieno atlikušās sastāvdaļas – zaļās pupiņas, konservētās pupiņas, smalkās šķēlītēs sagrieztus cukīni un redīsus. Zupu vāra vēl 3-4 minūtes, līdz tā gatava.

Pasniedz, kamēr vēl karsta, zupu šķīvī garnējot ar pētersīļiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!