Foto: Privātais arhīvs

::recepte::

Vistas filejas sagriež nelielās strēmelītēs, apvārta garšvielās pēc izvēles (es izmantoju Vidusjūras maisījumu, kurā ir dažādi garšaugi). Liek sakarsētā pannā un nelielā eļļas daudzumā strauji apbrūnina no visām pusēm.

Gaļu atstāj pannā, pāri ber makaronus (nevārītus), nedaudz pārlej ar ūdeni, pievieno sāli pēc garšas. Bet nepārcenties, jo, ja pievienosi pesto, tas arī ēdienu padarīs sāļāku. Arī ar ūdeni nepārcenties, jo saldētās pupiņas atkusīs un arī atdos daļu mitruma.

Pār makaroniem kārto saldētās pākšu pupiņas un uz pusēm sagrieztus ķirštomātus.

Pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē, līdz makaroni ir gatavi. Ja šķiet, ka pārāk maz mitruma, pievieno nedaudz ūdeni.

Kad viss gatavs, pievieno pesto pēc garšas un samaisi. Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu cieto sieru.

::!recepte::

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!