Foto: DELFI

Ikviens, kurš ir pamēģinājis pagatavot majonēzi mājās, zina, ka gardāku pēc tam ir grūti atrast. Šo visai vienkāršo majonēzes recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.

10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 ola2 olu dzeltenumi1 ĒKsinepes1 ĒKmārrutki pēc garšassāls pēc garšaspipari1.5 TKcitrona sula (var vairāk)500 mlolīveļļa

Sagatavošana

1

Olas, sinepes, mārrutkus, sāli, piparus un citrona sulu liek blenderī. Sāk blendēt sastāvdaļas un pamazām pievieno eļļu.

Foto: DELFI
2

Blendē, līdz majonēze ir ieguvusi vēlamo konsistenci – jo vairāk eļļas, jo biezāka būs majonēze.

3

Beigās nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un/vai citronu sulu.

Šefpavāra padoms: Ja majonēzi gribas vēl nedaudz asāku, sākumā var pievienot arī ķiploku.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!