Foto: DELFI

Garšaugiem bagātīga zaļā mērce lieliski garšos kopā ar cieti novārītām olām un mīkstu maizīti. To var pasniegt arī ar salātiem, izmantot gaļas marinēšanai un dažādos citos veidos. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.

10Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

bunte pētersīļu buntīte bazilika10 gestragons20 gmaurloki5 gsalvija10 gzaļie čili pipari20 gkaperi200 mlolīveļļa baltvīna etiķis vai citronu sula pēc garšassāls20 ganšovi (ja mērci gatavo ilgākai uzglabašanai, var nepievienot)

Pagatavošana

1

Zaļumus, kaperus un anšovus (ja mērci paredzēts saldēt ilgākai uzglabāšanai, tos nepievieno) smalki sakapā vai sablendē viendabīgā masā.

2

Pievieno eļļu, citronu sulu vai baltvīna etiķi un sāli.

3

Mērcei jābūt viegli tekošai. To var izmantot gan ātrai apēšanai, gan arī sapildīt burciņās vai sasaldēt ledus kubiņos un uzglabāt saldētavā, lai izmantotu pēc nepieciešamības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!