Foto: Shutterstock
Sulīga vistas gaļa ar saldeni sīvu nektarīnu un sarkanā sīpola salsu. Īpašu aromātu un garšu maltītei piešķirs svaigie zaļumi, tāpēc ar tiem nedrīkst skopoties.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas2 nektarīni olīveļļa2 ĒKbaltvīna etiķis sāls pipari timiāns zaļumi pēc gaumes, piemēram, pētersīļi sarkanais sīpols

Sagatavošana

1

Aptuveni 4 ēdamkarotes olīveļļu sajauc ar nedaudz pipariem, sāls un dažām timiāna lapiņām. Marinādi uzsmērē vistas filejām un ļauj tām ievilkties aptuveni 10-15 minūtes.

2

Kamēr vista marinējas, gatavo nektarīnu salsu – tos sagriež nelielos kubiņos, saber bļodā. Pievieno sasmalcinātu sarkano sīpolu. Visu apkaisa ar pipariem un mazliet sāli, pārlej ar baltvīna etiķi un aptuveni 3 ēdamkarotēm olīveļļu. Beigās pievieno sakapātus zaļumus pēc gaumes, piemēram, pētersīļus. Salsu apmaisa un ļauj ievilkties.
Padoms: nektarīnu vietā droši var izmantot arī persikus.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem grilēšanas režīmā.

4

Vistas filejas saliek cepamajā traukā, kas izklāts ar cepampapīru, un liek cepeškrāsnī. Cep 20-30 minūtes , līdz vista zeltaini brūna un gatava.

Padoms: ja pieejams grils, vistas filejas gatavo uz tā.

Pasniedz vistas gabaliņus ar nektarīnu salsu. Šķīvi dekorē ar zaļumiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!