Foto: Shutterstock
Stroganovs ir izcili garda maltīte, par kuras gatavošanu diemžēl atceramies pārāk reti. Sātīgi un gardi!
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgcūkgaļas vai liellopa kakla karbonāde2 gab.sīpoli eļļa cepšanai400 gšampinjoni200 mlūdens pēc garšassāls pēc garšaspipari2 ĒKmilti200 mlskābs krējums200 gmarinēti gurķi

Pagatavošana

1

Kakla karbonādi saklapē ar gaļas āmuriņu un sagriez strēmelēs.

2

Mazos gabalos sagriez sīpolu. Atsevišķā pannā apcep šķēlēs sagrieztus šampinjonus.

3

Sakarsē pannu ar eļļu un liec viegli apcepties gaļu, pēc brīža pievieno sīpolus un ļauj tiem viegli apcepties. Pievieno garšvielas un uz lēnas uguns sutini, līdz gaļa kļuvusi mīksta.

4

Miltus izšķīdina ūdenī, sakuļ un pievieno gaļai kopā ar krējumu, apceptajiem šampinjoniem un sautē, līdz mērce uzmet pirmo burbuli.

5

Pievieno mērcei šķēlēs sagrieztus gurķus, apmaisi un atstāj zem vāka, bet bez liesmas, ļauj tai vēl sabiezēt. Mērcei jābūt biezai un tumīgai.

6

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai dārzeņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!