80Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
400 mlpiens10 gsausais raugs250 gkviešu milti1 gab.olas1 ĒKcukurs1 TKvaniļas cukurs šķipsnasāls3 TKaugu eļļa eļļa, cepšanai
Pagatavošana
1
Pienu lej katliņā un uzvāra.
2
Aptuveni 50–70 mililitrus piena ielej nelielā bļodiņā, iemaisa raugu. Bļodiņu pārklāj ar drāniņu un ļauj raugam 5–7 minūtes "atdzīvoties".
3
Istabas temperatūras olu liek citā bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ, līdz masa kļūst gaišāka un ir viendabīga.
4
Miltus izsijā, samaisa ar sāli un maisot, nelielām porcijām pievieno olu masai.
5
Tad pakāpeniski pievieno silto pienu, iemaisot to. Tad iemaisa raugu, pēc tam eļļu.
6
Mīklai aptuveni stundu ļauj "atpūsties".
7
Pannā sakarsē eļļu un cep pankūkas aptuveni 1,5–2 minūtes no katras puses.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit