Foto: Shutterstock
Ļoti vienkārša ābolu pīrādziņu recepte, kuru pagatavot divtik ātri, ja izmanto saldēto kārtaino mīklu. Ābolu pildījumam vēl var pievienot rozīnes, ja ir vēlēšanās, vai biezpienu.

Kārtainās mīklas paciņu izņem no saldētavas un mīklas sloksnes atlaidina atbilstoši ražotāja norādījumiem.

Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež smalkos gabaliņos. Saber bļodā, pārber ar cukuru un kanēli un kārtīgi samaisa.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C, sagatavo divas cepešplātis, kas ieklātas ar cepampapīru.

Kārtainās mīklas loksnes pārgriež uz pusēm, lai sanāktu 10 kvadrātiņi. Uz katra kvadrātiņa liek pa divām trim ēdamkarotēm ābolu, aizloka ciet pīrādziņu un maliņas saspiež ar dakšiņu. Un tā, līdz visi pīrādziņi sapildīti.

Pīrādziņus liek uz cepešplātīm un katru apsmērē ar sakulto olu. Ja ir vēlēšanās, var apkaisīt ar cukuru. Pīrādziņus liek cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Pēc tam cepešplātis samaina vietām un pīrādziņus cep vēl 10 minūtes, līdz tie zeltaini.

Kad gatavi, izņem no krāsns un mazliet atdzesē. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!