Foto: Shutterstock
Prasmīgi pagatavotu zivju kotlešu garša ir maiga, tādēļ tām nav nepieciešams pievienot liekas garšvielas. Zivju kotletes var pasniegt gan tradicionālā veidā – ar kartupeļu biezputru un salātiem, gan izmantot tās radošāk, piemēram, gardu zivju burgeru pagatavošanai. Mencas gaļu vari aizstāt arī ar mintaja vai pikšas fileju.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

600 gmencas fileja2 nelieli sīpoli1 ola2 šķēlesbaltmaize0.5 glāzepiens maizes mērcēšanai1 vidēji liels burkāns pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari eļļa cepšanai rīvmaize panēšanai

Pagatavošana

1

Sīpolus un burkānu nomizo. Maizi liek bļodiņā, pārlej ar pienu. Šķīvī ieber rīvmaizi.

2

Filejas samaļ ar gaļas maļamo mašīnu, piemaļ arī sīpolu. Uz smalkās rīves sarīvē burkānu, pievieno kotlešu masai.

3

Pievieno arī izmērcētās baltmaizes šķēles, sāli piparus un samaisa, līdz iegūta viendabīga, labi veidojama masa. Veido kotletes.

4

Pannā uzkarsē eļļu, apcep kotletes 3–4 minūtes no katras puses, līdz tās ir skaisti zeltainas. Ja nevēlies izmantot liekas taukvielas, cep kotletes cepeškrāsnī, saliekot tās uz cepamā papīra.

5

Pasniedz ar salātiem un kartupeļu biezputru vai izmanto sulīgu zivju burgeru pagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!