Foto: Shutterstock
Bigošs jeb sautēti kāposti ar bagātīgu gaļas piedevu, kas papildināti ar āboliem un sālītiem gurķiem, ir ziemas sezonai īsti atbilstošs, sātīgs poļu tradicionālās virtuves ēdiens, kas būs tīkams arī latvisku garšu cienītājiem.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gskābēti kāposti150 mlbuljons3 smaržīgie pipari1 lauru lapas1 TKcukurs200 gkūpināta gaļa150 gmednieku desiņas2 skābi āboli2 sālīti gurķi

Sagatavošana

1

Kāpostus liek katlā, pievieno buljonu, piparus, cukuru, lauru lapu, uzliek vāku un vāra.

2

Pa to laiku ābolus nomizo, izņem sēklotni, sagriež daiviņās. Gurķus sagriež šķēlītēs. Desas sagriež gabaliņos.

3

Kad kāposti sāk vārīties, pēc 10–15 minūtēm pievieno kūpināto gaļu, desas, gurķus, ābolus un zem vāka uz lēnas uguns turpina sautēt aptuveni 1,5 stundu.

4

Kūpināto gaļu izņem, sagriež šķēlēs, pasniedz ar kāpostiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!