Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda apgāztā kūka, lai izgaršotu pēdējos sezonas mandarīnus vai sulīgos apelsīnus. Pasniedz ar kādu karoti putukrējuma vai saldējuma bumbu.
75Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
mandarīni vai mazie apelsīni30 gsviests (izkausēts)2 ĒKpūdercukurs MĪKLAI(23cm kūkas forma):125 gsviests (ist. temp.)125 gmilti0.5 TKcepamais pulveris150 gapelsīnu vai mandarīnu marmelāde vai džems3 olas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C.

2

Kūkas formu izklāj ar cepampapīru un ietauko. Mandarīnus vai apelsīnus sagriež plānās šķēlītēs un noblanšē karstā ūdenī 2 minūtes, pēc tam nokāš.

3

Kūkas formas pamatni ieziež ar izkausēto sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad tajā izkārto citrusaugļu šķēlītes.

4

Gatavo mīklu – lielā bļodā liek sviestu, pieber miltus, cepamo pulveri, marmelādi (vai džemu) un olas. Visu sakuļ, līdz masa viendabīga. Kūkas mīklu lej pāri citrusiem kūkas formā.

5

Kūku liek cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes, līdz tā zeltaina un skaisti pacēlusies. Gatavo kūku izņem no krāsns un atdzesē formā 5 minūtes.

6

Lai noglazētu kūku, katliņā uzkarsē trīs ēdamkarotes ar marmelādi, kurai pievienota ēdamkarote ūdens.

7

Kūkas formu uzmanīgi apgāž otrādi un ļauj kūkai uzkrist uz servējamā šķīvja. Tad tās virsu apsmērē ar uzsildīto marmelādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!