Foto: Shutterstock
Par latviskām šīs maizītes ir dēvējamas ne vien tādēļ, ka to pagatavošanai izmantojami produkti, ko ierasts uzskatīt par latviešu tradicionālās virtuves stūrakmeņiem, bet arī tāpēc, ka uzkodā dominējošais sarkani baltais krāsu salikums būs īsti piemērots patriotiskās noskaņās klātam svētku galdam.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

šķēlesrupjmaize150 gmarinētas bietes180 gsiļķe sālījumā150 gbiezpiens1 šķipsnasāls2 ĒK25% skābs krējums pēc garšassīpolloki pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Izmantojot konditorejas rinķi vai glāzi ar pēc iespējas asākām malām, no maizes izgriež aplīšus. Bietēm notecina lieko šķidrumu. Siļķes sagriež nelielos gabaliņos.

2

Padoms: siļķes var aizstāt ar brētliņu filejām sālījumā.

3

Biezpienu saspaida ar dakšiņu vai iztrin caur sietu. Pievieno biezpienam krējumu, kapātus lociņus un nelielu šķipsnu sāls, visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

4

Uz maizes ziež biezpiena masu, virs tās liek tējkaroti marinēto biešu un tad gabaliņu siļķes. Maizītes dekorē ar kapātiem lokiem vai dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!