Foto: DELFI
Ja vēlies savu iecienītāko kēksiņu, kūku vai kādu citu konditorejas izstrādājumu papildināt ar neierastākas garšas krēmu, pagatavo šo gardumu, ko gribēsies ēst karotēm vien.
15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 liels apelsīns vai 2 mazi apelsīna miziņa100 gcukurs2 TKkukurūzas ciete1 gab.ola70 gsviests

Sagatavošana

1

Karstumizturīgā bļodā lej apelsīnu sulu, sarīvēto miziņu, olu, cukuru, kukurūzas cieti un rūpīgi samaisi.

2

Bļodu liek uz katliņa ar ūdeni un karstā ūdens peldē karsē krēmu, to nepārtraukti maisot, līdz tas sabiezē.

3

Kad krēms ieguvis konsistenci, ka tas nelīst no karotes, bet ir tumīgs, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un samaisi.

4

Liek vēsumā krēmu atdzesēties.

Smērē kūkās, uz pankūkām, pilda eklēros vai ēd tāpat! Šo krēmu slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt pat mēnesi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!