Foto: DELFI
Ja mājās ir bērni, ik pa laikam jādzird lūgums pagatavot picu, jo šis ir ēdiens, kura gatavošanas procesā mazajiem parasti ļoti patīk piedalīties. Laika gaitā izmēģinot dažādas picas mīklas, šo esmu atzinusi par vislabāko – to var gan izrullēt pavisam plānu, gan atstāt biezāku, kā nu kuram labāk patīk. Pildījumam, protams, var izvēlēties, ko sirds kāro, bet šoreiz piedāvāju pārbaudītu vērtību – šķiņķi ar papriku un ananasiem.
90Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

350 mltomātu mērce2 paprika1 sarkanie sīpoli200 gkonservēti ananasi3 ĒKeļļa1 ķiploka daiviņa pēc garšasoregano200 gkūpināts šķiņķis pēc garšasbaziliks500 gsiers MĪKLAI:500 gmilti325 mlsilts ūdens3 ĒKolīveļļa2 šķipsnassāls1 ĒKcukurs1 paciņa sausā rauga

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Izsijātiem miltiem pievieno sāli, cukuru, sauso raugu un visu samaisa. Atsevišķā trauciņā ielej ūdeni, kas nedaudz siltāks par tavu ķermeņa temperatūru, bet ne karsts! Ūdenim pievieno eļļu. Iesākumā pielej miltiem aptuveni 250 ml ūdens un sāk mīcīt, pēc nepieciešamības pievienojot vēl ūdeni. Mīca, līdz iegūta valkana, spīdīga, viendabīgas konsistences mīkla, kas "atlec" no rokām. Mīklu bļodā saveļ bumbā un ieziež ar olīveļļu. Pārklāj bļodu ar drāniņu un ļauj mīklai siltā vietā uzrūgt aptuveni 40 minūtes–1 stundu.

2

Pa to laiku gatavo picas pildījumu. Sagriež plānās šķēlītēs šķiņķi. Papriku un sīpolus sagriež plānos gredzenos. Sieru sarīvē. Bazilikam atdala lapiņas.

3

Atsevišķā trauciņā samaisa eļļu, ar caur spiedi izspiestu ķiploku, un oregano – šo maisījumu būs jāizmanto picas maliņu apziešanai pirms šaušanas krāsnī.

4

Padoms: vislabāk, protams, pica garšos, ja izmantosi paša gatavotu mērci, piemēram, marinara, sekojot šai receptei.

5

Uzkarsē krāsni tik karstu, cik vien tas tehniski iespējams. Es parasti krāsni karsēju uz maksimālajiem 275 grādiem pēc Celsija, izmantojot arī īpašo picas funkciju. Bet, ja tās nav, tad noderēs arī apakškarsēšanas funkcija. Plāti izkaisa ar miltiem.

6

Kad mīkla uzrūgusi, to liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un ar asu nazi sagriež četrās daļās.

7

Ņem vienu daļu un ar mīklas rulli vai, vēl labāk, pastaipot ar rokām, veido vēlamā biezuma un formas picu, cenšoties neizspiest gaisu no mīklas maliņām, jo, ja tās izrullē pārāk plakanas, maliņas cepoties, vairs nekļūs tik pufīgas.

8

Liek mīklu uz plāts. Tad ar karoti uzklāj mērci, vienmērīgi izlīdzinot un atstājot brīvus aptuveni 2 cm no malām. Tad uz picas vienmērīgi izkārto šķiņķa šķēles, paprikas un sīpolu gredzenus, kā arī ananasu gabaliņus. Visu pārkaisa ar oregano, devīgi pārber ar sieru, malas ar otiņu viegli ieziež ar sagatavoto eļļas maisījumu un šauj picu krāsnī. Manā krāsnī pica izcepas 7 minūšu laikā, bet, iespējams, ka var būt nepieciešams gaidīt pat 12-15 minūtes, līdz siera garoziņa kļūs skaisti zeltaina un malas kraukšķīgas. Pirms griešanas šķēlēs picu pārkaisa ar bazilika lapiņām.

9

Kamēr pirmā pica cepas, sāc gatavot nākamo.

No šī produktu daudzuma vari pagatavot četras aptuveni 45 cm diametra picas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!