Foto: Privātais arhīvs
Neesmu sarežģītu un laikietilpīgu recepšu cienītāja, tāpēc cenšos dzīvot (lasi – "gatavot") pēc iespējas vienkāršāk, tomēr tas neliedz allaž izdomāt ko jaunu. Viens no maniem pēdējā laika atklājumiem ir ēdieni, kur var izmantot saldētās mīdijas. Tā nu 10 minūšu laikā tapa dievīga zupa, kas pazuda no galda vēl ātrāk, nekā radās.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsaldētas mīdijas30 gsviests200 mlsaldais krējums ķiploki0.5 gab.sīpols2 gab.tomāti pēc garšascitronu sula pēc garšasbaziliks

Sagatavošana

1

Pannā izkausē karoti saldkrējuma sviesta (es taču neteicu, ka šī būs diētiska recepte). Tajā apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši zeltaini, ieber mīdijas, sagrieztus tomātus un baziliku. Kā pareizi izvēlēties mīdijas, atradīsi šajā rakstā.

2

Visu pārlej ar saldo krējumu. Uzliek vāku un sautē trīs minūtes, pieber sāli, piparus un iespiež nedaudz citronu sulas.

3

Izslēdz plīti un ļauj vēl dažas minūtes visām garšām "saķerties". Pasniedz ar ciabatas vai kādu citu maizi, ko var mērcēt zupiņā.

Lai labi garšo!
Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!