Foto: Shutterstock
Makaronus var baudīt ne vien ar gaļas mērci vai kotletēm, bet arī izmantot ļoti garšīga saldā sacepuma pagatavošanai, papildinot ar biezpienu un ābolu šķēlītēm.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Biezpienam pievieno olas, krējumu, cukuru, samaisa visu viendabīgā masā. Makaronus novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma, nokāš, nedaudz atdzesē un samaisa ar biezpiena-olu masu.

Cepamo formu ieziež ar sviestu, izkaisa ar rīvmaizi. Liek formā pusi biezpiena-makaronu masas, pārklāj ar šķēlītēs vai gabaliņos sagrieztiem āboliem. Virs āboliem liek atlikušo masu, pārklāj ar ābolu šķēlītēm, pārber ar cukuru un kanēli.

Liek sacepumu krāsnī un cep aptuveni 25-30 minūtes. Izņem, nedaudz atdzesē, griež gabalos un pasniedz ar skābu krējumu, kausētu sviestu vai ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!