Foto: DELFI
Ātrās vakariņas, improvizējot ar visu, kas mājās. Rasoļņiks ar rīsiem, pašu kūpinātu vistiņu un mammas skābētajiem gurķiem. Kartupeļi, burkāni, sīpoli, ķiploki - no Sēlijas laukiem, pētersīļi - no pagaidām vēl salnu nenokostajiem pašu dārza krājumiem. Laiks - 30 minūtes vai 40, ja mizošanas un kapāšanas prasmes nav tava stiprā puse.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 burkāni1 ĒKsviests4 kartupeļi2 sīpoli3 ķiploka daiviņas6 sālīti gurķi1 glāzegurķu sālījums0.5 glāzerīsi2 lauru lapas4 smaržīgie pipari pēc garšassāls1 ĒKcukurs pēc garšaskūpināta vista

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolus nomizo, sakapā. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves vai izspiež caur spiedi. Gurķus sarīvē uz rupjās rīves. Gaļu sakapā (gaļu var arī nepievienot). Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni.

2

Padoms: ja gatavo zupu bez gaļas, pievieno tai kausēto sieru – būs garšīgāk.

3

Katlā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus un burkānus, pēc 3-4 minūtēm pievieno rīsus, sāli, cukuru, lauru lapas, piparus, visu apmaisa, pārlej ar verdošu ūdeni.

4

Liek klāt kubiņos sagrieztus kartupeļus, gaļu un vāra 10 minūtes. Tad pievieno gurķus, gurķu sālījumu, ķiplokus, samaisa un, kad zupa uzmet burbuli, uzliek vāku un nogriež liesmu. Pēc 5 minūtēm lej šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem zaļumiem un ēd tik nost.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!