Foto: Shutterstock
Kad mājās pilni grozi ābolu, jākļūst radošam un jāmeklē vēl iespējas, kā tos izmantot bez ābolkūku cepšanas. Pufīgās pankūkas izcili garšos gan ar ābolu ievārījumu, gan karameļu mērci un skābenām ogām. Pasniedz brokastīs vai kā desertu pēc pamatēdiena.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gkviešu milti2 ĒKcukurs1 TKcepamais pulveris1 TKkanēlis naža galssoda1 ola250 gpiens2 ĒKaugu eļļa3 vidēja lieluma āboli

Pagatavošana

1

Vispirms nomizo un sagriež ābolus smalkos gabaliņos vai sarīvē tos uz sakņu rīves.

2

Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, kanēli, sāli, sodu un cepamo pulveri.

3

Atsevišķā bļodā saputo olu ar cukuru gaisīgās putās. Pielej eļļu, pienu un samaisa. Iemaisa sagrieztos vai sarīvētos ābolus.

4

Sausās sastāvdaļas iemaisa slapjajās un ar lāpstiņu rūpīgi iecilā, lai iegūtu viendabīgu mīklu.

5

Sakarsē pannu ar eļļu un cep pankūkas zeltaini brūnas no abām pusēm.

6

Pasniedz ar ievārījumu, skābo krējumu, karameļu mērci, sablendētām ogām vai ābolu zapti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!