Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Krēmīgā un ātri pagatavojamā avokado mērce uz bezpiedevu jogurta bāzes svētkos būs lieliska majonēzes aizvietotāja – ar to vari gan aizdarīt dažādus salātus, gan pasniegt kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem, gan ziest uz grauzdētas maizes, izmantot lavaša rullīšu pildīšanai vai pildītu olu garšas uzlabošanai.

Ķiploku daudzumu mērcē vari pieregulēt pēc saviem ieskatiem. Ja kalorijas tevi nebaida, tad pievieno gatavajai mērcei pāris ēdamkarotes majonēzes – šādi tā kļūs maigāka un krēmīgāka.

6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gatavi avokado350 mlbezpiedevu jogurts5 ķiploka daiviņas1 ĒKcukurs pēc garšassāls1 laims (norīvēta miziņa un sula)

Sagatavošana

1

Avokado nomizo, izņem kauliņus. Ķiplokus nomizo.

2

Visas mērces sastāvdaļas liek bļodā un ar rokas blenderi sablendē viendabīgā masā, iegūstot krēmīgu mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!