Foto: Shutterstock
Variācija par klasiskās pesto mērces tēmu, šajā gadījumā daļu bazilika aizstājot ar spinātiem, bet ciedru riekstus ar grauzdētiem valriekstiem. Lai pesto mērce nebūtu rūgta, valriekstus pēc apgrauzdēšanas uz sausas pannas rūpīgi attīri no miziņām
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 saujasspināti2 saujasbaziliks3 ķiploka daiviņas30 grīvēts Parmezāna siers2 ĒKcitronu sula1 saujagrauzdēti valrieksti bez miziņām100 mlolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcina visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu.

2

Blenderim darbojoties, iegūtajai masai lēnām pievieno olīveļļu un visu sablendē līdz viendabīgai konsistencei (precīzu nepieciešamās eļļas daudzumu dozē blendēšanas laikā, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).

3

Gatavo pesto mērci pilda aizvākojamās burciņās un uzglabā ledusskapī. Te atradīsi 10 interesantas pesto izmantošanas idejas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!