Foto: Privātā arhīva foto
Lai zibens ātrumā pagatavotu atveldzējošu saldējumu, pietiek vien ar banāniem un sauju ogu. Variācijas var būt dažādas, banāniem pievienojot zemenes, avenes, šokolādes krēmu, zemesriekstu sviestu, riekstus vai ko citu, kas ledusskapī ir pa rokai. Rezultāts neliks vilties nevienā salikumā. Recepti iesaka Zane Bitmane.

"Vienīgais svarīgais noteikums, lai saldējums izdotos, ir laicīga banānu sasaldēšana. Nomizo tos, sagriez ripiņās un liec saldēties kastītē vai maisiņā. Tieši saldētajos banānos arī slēpjas saldējuma krēmīgās konsistences un maigās garšas burvība. Iesaku sasaldēt lielāku daudzumu banānu ripiņu, lai jebkurā brīdī varētu pagatavot atveldzējošo "nice cream"," iesaka Zane.

::recepte::

Sasalušās banānu ripiņas, mellenes (svaigas vai saldētas) un medu ar rokas blenderi sablendē krēmīgā konsistencē.

Saldējums ir gatavs! Pildi trauciņos, pārber ar riekstiem, vafeļu kraukšķiem, svaigām ogām vai ko citu un baudi kāru muti.

Šo kārumu vislabāk baudīt tūdaļ pēc gatavošanas, atkārtoti sasaldēta masa vairs nebūs tik krēmīga.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!