Foto: Shutterstock
Siltas pankūkas, baltmaize vai vienkārši karote garda ievārījuma ļaus lūpu kaktiņiem pacelties smaidā. Ne mazums svētdienu rīti ir kļuvuši baudāmāki tikai tāpēc, ka ledusskapī glabājas kripatiņa vasaras – gards ķiršu ievārījums. Recepti iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis.
40Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgķirši1 kgcukurs1 kanēļa standziņa

Sagatavošana

1

Nomazgātas ogas bez kauliņiem pārkaisa ar cukuru un atstāj uz vairākām stundām.

2

Radušos sīrupu kopā ar neizšķīdušo cukuru ber katlā un uzvāra.

3

Karstā sīrupā ber ogas, pievieno kanēļa standziņu un uz mazas uguns vāra aptuveni 20 minūtes, ievārījumu noputojot.

4

Kad ievārījums uzvārījies, kanēļa standziņu izņem, lej ievārījumu sterilizētās burkās, uzskrūvē tām sterilizētus vāciņus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka.

5

Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!