Foto: Publicitātes foto
Medus ir visiem zināms palīgs saaukstēšanās gadījumos – garšīgs un bagāts ar imūnaktīvām vielām. Savukārt cidonijas satur rekordlielu devu C vitamīna un ārkārtīgi daudz antioksidantu. Kā izmantot šos produktus savā ikdienas ēdienkartē, skaidro "Rimi" gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot recepti, ko izmēģināt šoruden.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgvistas stilbiņi1 čili pipars2 ĒKmedus cidonijas1 kiploks2 ĒKtumšā sojas mērce

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 C. Sagriež cidonijas 4 daļās, izņem sēklas.

2

Cepeštraukā liek cidonijas un vistas stilbiņus, sasmalcinātus ķiplokus.

3

Sajauc sojas mērci ar medu un čili. Pārlej vistas stilbiņiem un tos nedaudz apviļā mērcē. Cepeštrauku pārklāj ar foliju un liek cepties uz 30 minūtēm. Noņem foliju un apbrūnina vistiņas.

4

Pasniedz ar sev iemīļotām piedevām! Vislabāk garšos ar sezonālo dārzeņu biezeņiem vai svaigiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!