Foto: Shutterstock
Pagatavot biskvīta mīklas ruleti ar sulīgu hurmu džema pildījumu itin nemaz nav sarežģīti – vienkārši seko receptē sniegtajiem norādījumiem un notraus putekļus no miksera, jo tam būs jāpaveic lauvas tiesa darāmā.

Svarīgi! Visi ēdamkarotēs norādītie produktu daudzumi pievienojami ar kaudzi, nevis "strīķēta" ēdamkarote.

60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTA MĪKLAS PAMATNEI:4 gab.olas3 ĒKmilti1 ĒKkartupeļu ciete4 ĒKcukurs1 šķipsnasāls0.5 TKcepamais pulveris DŽEMEM:3 hurmas1 citrons5 ĒKcukurs2 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Gatavo biskvīta mīklu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumam pievieno cukuru un ar mikseri kuļ, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.

3

Baltumiem pievieno sāli un sakuļ stingrās putās. Sajauc miltus ar cieti un cepamo pulveri, iesijā olu baltumu masā, pievieno arī sakultos dzeltenumus un uzmanīgi iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences gaisīga mīkla.

4

Mīklu lej uz cepamā papīra un ar konditorejas lāpstiņu izlīdzina aptuveni centimetru biezā taisnstūra formā.

5

Liek krāsnī cepties uz 10–12 minūtēm, līdz biskvīts ir skaisti zeltains.

6

Pa to laiku sagatavo džemu. Hurmas sagriež gabaliņos. Citronam norīvē mizu, izspiež sulu. Visas sastāvdaļas liek katliņa un, ik pa laikam apmaisot, karsē 15-20 minūtes, tad noņem no plīts, iemaisa sviestu un atdzesē.

7

Vēl siltu biskvītu uzmanīgi atdala no cepamā papīra un pagriež ar poraino pusi uz augšu. Uz porainās puses klāj hurmu džemu.

8

Ruleti saritina, nofiksē ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

9

Tad pārkaisa ar pūdercukuru, pārziež ar pāri palikušo džemu, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!