Foto: LTV publicitātes foto

Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Malnavas "Dzīļu" maiznīcas saimniece Aina Barsukova māca, kā cepama Latgales svētku maize ar rozīnēm un dzērveņu zaptes ieraugu.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gkviešu milti silts ūdens100 grudzu milti200 glinsēklas200 gklijas15 gsausais raugs250 mldzērveņu ievārījums1 kgkviešu milti1 saujarozīnes klijas vai kļavu lapas cepšanai sviests maizes pārziešanai

Sagatavošana

1

Iepriekšējā vakarā sagatavo ieraugu. Samaisa kopā visas sausās sastāvdaļas, pievieno raugu, dzērveņu ievārījumu, ūdeni pēc nepieciešamības un atstāj uzrūgt.

2

Nākamajā dienā, kad ieraugs uzaudzis, sāk veidot mīklu, pamazām pievienojot rozīnes un kviešu miltus - vismaz 1 kg, bet, ja nepiecešams, tad vairāk. Mīklu liek abrā un raudzē 3 stundas, tad sadala kukulīšos un liek uz kļavu lapām vai klijām. Kukulīšus tur siltā vietā vēl stundu.

3

Maizi cep 275 grādu uzkarsētā krāsnī 10 minūtes, tad temperatūru pazemina uz 220 grādiem un cep vēl 35 minūtes.

4

Karstos kukulīšus ņem ārā no krāsns un apsmērē ar sviestu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!