Foto: DELFI
Svinību reizēs neiztikt bez klasikas – rasola, bet, ja tam ir pateikts stingrs nē, tad jādomā alternatīvas. Viena no tām var būt kārtainie dārzeņu salāti ar kraukšķīgiem grauzdiņiem, kuri smeķēs arī veģetāriešiem.

Receptē minētais sastāvdaļu daudzums pietiks divām nelielām salātu bļodiņām.

45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Ķīnas kāposts (6-8 lapas)2 gab.tomāti0.5 "Bonduelle" kons. saldā kukurūza1 gab.paprika250 gsiers pēc garšassāls250 gmajonēze2 gab.ķiploki (daiviņas) GRAUZDIŅU PAGATAVOŠANAI:6 šķēlesbaltmaize pēc garšassāls pēc garšasgaršvielas4 TKeļļa "Bonduelle" svētku maģija

Sagatavošana

1

Atsevišķā trauciņā iespiež visu majonēzi, pievieno tai izspiestas 2 līdz 3 ķiploka daiviņas. Visu samaisa.

2

Baltmaizes šķēles sagriež kubiciņos, apslaka tās ar eļļu, pārkaisa ar sāli un garšvielām pēc paša vēlmes. Kubiciņus ber uz plāts un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 6 līdz 9 minūtes. Grauzdiņi būs gatavi tad, kad tie būs kļuvuši zeltaini brūni. Tos izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Ātrajā variantā izmanto veikalā nopērkamos grauzdiņus.

3

Citā traukā gatavo kārtainos salātus, kas tiek kārtoti traukā šādā secībā – Ķīnas kāposts, majonēze, tomāti, konservētā kukurūza, paprika, majonēze, rīvēts siers un grauzdiņi.

4

Nomazgā Ķīnas kāposta lapas, nosusina un sagriež strēmelēs. Pārkaisa pāri sāli, kā arī pāržiež ar majonēzi.

5

Strēmelēs pārgriež tomātus, pārkaisa tos pāri majonēzei. Nākamo kārtu pārber ar konservēto kukurūzu un strēmelēs sagrieztu papriku. Atkal visu pārklāj ar majonēzi.

6

Atsevišķā traukā uz smalkās rīves sarīvē sieru.

7

Gatavo salātu pēdējo kārtu – tos bagātīgi pārklāj ar sieru un kraukšķīgiem baltmaizes grauzdiņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!