Foto: Publicitātes foto
Sulīgs medus biskvīts kombinācijā ar gaisīgu siera krēmu, kas ar biešu sulu iekrāsots maigi rozā tonī – īsta bauda gan acīm, gan vēderam! Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".

Sastāvdaļas paradzētas 18-22 cm diametra kūkas veidnei.

14Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

130 gkviešu milti TKcepamais pulveris TKdzeramā soda1 ĒKkakao pulveris80 gmedus50 gbiešu sula130 gpaniņas1 ola45 grapšu eļļa360 gbezpiedevu krēmsiers ar samazinātu tauku saturu80 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs2 ĒKbiešu sula avenes dekoram

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ietauko cepamo formu.

2

Lielā bļodā sajauc eļļu, olu un medu. Pievieno sodu, samaisa.

3

Atsevišķā traukā samaisa miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievieno eļļas maisījumam.

4

Masai pievieno biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

5

Lej mīklu cepamajā formā un cep ~40 min, līdz, iedurot mīklā kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas.

6

Atdzesē un gareniski pārgriež biskvītu divās daļās.

7

Gatavo krēmu. Saputo krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz stingrai masai. Putošanas beigās pievieno biešu sulu (tā piešķirs krēmam rozā krāsu).

8

Uzsmērē uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad liek tai virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērē kūkas virspusi un malas.

9

Liek kūku ledusskapī vismaz uz 8-10 stundām, labāk uz nakti.

10

Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!