Foto: Privātais arhīvs
Ražas laiks ir perfekts, lai no dažādiem dārzeņiem pagatavotu gardu biezzupu, kas acumirklī piepildīs punčus. Ja vēl tai tiks pievienoti kraukšķīgi grauzdiņi – mēli varēs norīt!
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ZUPAI:900 gķirbis2 gab.paprika2 gab.kartupeļi (lieli)2 gab.buljona kubiņi pēc garšassāls200 gkausētais siers ūdens DEKORĒŠANAI:4 šķēlesbaltmaize pēc garšasdilles

Sagatavošana

1

Kartupeļus un ķirbi nomizo, sagriež kubiciņos. Tāpat kubiciņos sagriež arī papriku. Jo mazākos gabaliņos griezīsi ķirbi un dārzeņus, jo ātrāk tie izvārīsies.

2

Sagrieztos dārzeņus un ķirbi liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tas "apņem" dārzeņus. Svarīgi – ūdens nevar būt par daudz.

Foto: Privātais arhīvs
3

Pa to laiku kubiciņos sagriež baltmaizi, liek karsēties pannu uz plīts, pievieno eļļu un uzber grauzdiņus. Pārber virsū sāli vai kādas citas iemīļotas garšvielas. Grauzdiņus cep tik ilgi, līdz tie ir zeltaini brūni. Ja nav vēlmes cept pannā, grauzdiņus var izcept arī cepeškrāsnī.

Foto: Privātais arhīvs
4

Kad ūdens katlā vārās, pievieno buljona kubiciņus un sāli pēc garšas. Turpina vārīt tik ilgi, līdz dārzeņi ir mīksti un sāk šķīst ārā.

Foto: Privātais arhīvs
5

Katliņu noceļ no plīts, dārzeņus ar blendera palīdzību sablendē, pievieno kausēto sieru un liek atpakaļ katliņu uz plīts. Ja nepieciešams, tad pievieno vēl garšvielas pēc garšas.

Foto: Privātais arhīvs
6

Zupu lej bļodiņās, pasniedz ar grauzdiņiem un dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!