Foto: Shutterstock
Šajā debšķīgi gardajā siera kūkā maigais īru krēma liķieris pildījumā lieliski saspēlējas ar vieglām kafijas notīm un šokolādes gašu kūkas pamatnē. Izcils baudījums!
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:100 gsviests250 gšokolādes cepumi "Selga" KRĒMAM:500 gbezpiedevu krēmsiers250 mlsaldais krējums100 gcukurs50 ml'Baileys" vai cits īru krēma liķieris2 TKšķīstošā kafija15 gželatīns rīvēta tumšā šokolāde dekoram

Pagatavošana

1

Vispirms sagatavo cepumu pamatni. Cepumus sadrupina vai sablendē un sajauc ar mīkstu sviestu.

2

Cepumu masu saber kūkas formas pamatnē ar noņemamu malu un izlīdzina, stingri piespiežot pie formas dibena. Kūkas formu ieliek ledusskapī, lai kūkas pamats sastingst.

3

Gatavo kūkas pildījumu. Lielā bļodā ieliek krēmsieru, pievieno tam citronu sulu, šķīstošo kafiju, liķieri un ar mikseri sakuļ, līdz sastāvdaļas sajaukušās.

4

Nelielā bļodiņā ieber želatīna graudiņus un aplej ar vēsu ūdeni, lai želatīns uzbriest.

5

Citā bļodā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno tam cukuru un sakuļ stingrās putās.

6

Kad putukrējums sakults, karstā ūdens peldē ieliek kausēties trauciņu ar uzbriedināto želatīnu.

7

Kamēr želatīns kūst, krēmsiera masā iecilā putukrējumu.

8

Kad svaigā siera masa ar putukrējumu sajaukta, tai pievieno izkausēto želatīnu, kuru uzmanīgi iemaisa kūkas masā.

9

Gatavo masu salej kūkas formā un virsmu izlīdzina ar karoti. Virsu izdekorē ar rīvētu šokolādi.

10

Kūku ievieto ledusskapī uz 4 stundām vai nakti, un ļauj sastingt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!