Foto: Shutterstock
Garda jāņogu laika kūka ar bezē un zeltainām mīklas drumstalām. Vari to cept gan veidnē ar noņemamām malām, gan plātsmaizes formā.
80Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
4 olas pēc garšaspūdercukurs2 glāzesjāņogas MĪKLAI:180 gmīksts sviests1 glāzekefīrs1 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls5 ĒKcukurs3 glāzesmilti

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta gluda mīklas, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

3

Trešdaļu mīklas saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā.

4

Atlikušo mīklu ieklāj mīklu, ar pirkstiem izlīdzina pa pamatni, liek krāsnī cepties uz 20 minūtēm.

5

Tikmēr atdala olu dzeltenumus (tos vari izmantot, lai pagatavotu vaniļas mērci – recepte, lūk, šeit) no baltumiem. Saputo olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pa daļām pievienojot pūdercukuru.

6

Pusi olbaltumu masas klāj virs kūkas pamatnes. Pārkaisa ar jāņogām, pārklāj ar atlikušajiem olu baltumiem.

7

Pāri pārrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.

8

Samazina krāsns karstumu lídz 160 grādiem, liek kūku cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltainas.

9

Pirms pasniegšanas dekorē ar jāņogām un piparmētru lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!