7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 Paciņa auzu drumstalu kūkas maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"200 gauksts sviests, sagriezts kubiņos3 ĒKauksts ūdens400 gbumbieri50 mlmedus20 gmandeļu skaidiņas sviests formas ieziešanai
Pagatavošana
1
Lielā bļodā ber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.
2
Aptuveni 1/5 daļu drumstalu pārber mazākā bļodiņā, bet atlikušajām pievieno ūdeni un samīca, līdz iegūta mīkla.
3
Kūkas veidnē (aptuveni 24 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānu malas. Mīklu izlīdzina veidnē ar rokām un liek ledusskapī uz 10 minūtēm atpūsties.
4
Tikmēr sagriež bumbierus plānās šķēlītēs.
5
Uz mīklas pamatnes izkārto bumbierus, pārlej ar medu, mandelēm un atliktajām drumstalām. Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 35–45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.
6
Atdzesē un pasniedz.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit