Foto: Publicitātes foto
Ķirbju "creme-brûlée", iespējams, ir pati radošākā recepte desertam no rudens skaistuļa ķirbja. To noteikti ir vērts pamēģināt pat tiem, kas šaubās, vai francūžu iecienītais deserts parastā latvieša virtuvē vispār ir pagatavojams?! Izdosies!

Lai rudenīgā našķošanās nebeigtos ar nevēlamiem svara kilogramiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti gardam un veselīgam mājās gatavotam desertam bez cukura.

40Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olu dzeltenumi350 gsaldais krējums120 gķirbju biezenis1 TKkanēlis1 šķipsnamuskatrieksts

Sagatavošana

1

Pagatavo ķirbju biezeni (vislabāk no muskata vai riekstu ķirbja) – ķirbju mīkstumu bez mizas cep cepeškrāsnī vai tvaicē, kamēr tas mīksts, un pēc tam sablendē.

2

Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanas brīdim (bet neuzvāra, izslēdz uguni, kad šķidrums uzmet pirmo burbuli).

3

Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ķirbju biezeni, kanēli, muskatriekstu (var pievienot karoti medus, bet tas nav īsti nepieciešams, jo ķirbis jau dos dabīgu saldumu).

4

Iemaisa olu dzeltenumu masā saldo krējumu. Izkāš iegūto masu caur sietu un izlej 4 mazos karstumizturīgos trauciņos.

5

Trauciņus liek lielākā, dziļākā cepamformā un formu līdz pusei piepilda ar verdošu ūdeni.

6

Cep līdz 160 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.

7

Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!