Foto: Čība gatavo

"Kurš gan nav gatavojis vinegretu! Katram ir savas īpašās receptes, kā tas tiek gatavots. Viennozīmīgi, šie ir tie salāti, kur var izpausties - ar pupiņām vai zirnīšiem, skābētiem kāpostiem vai gurķīšiem, marinētu siļķīti vai vārītu gaļu. Šoreiz mani uzrunāja vinegrets ar svaigiem gurķīšiem no 1955. gadā PSRS Tirdzniecības ministrijas izdotas pavārgrāmatas. Nekad tā nebiju gatavojusi – vīlusies neesmu," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gvārīti burkāni150 gvārītas bietes175 gvārīti kartupeļi125 gsvaigi gurķi125 gskābēti kāposti125 gsarkanie sīpoli15 mletiķis (5%)25 mlaugu eļļa7.5 gsinepes pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kartupeļus, bietes, burkānus un gurķus sagriež strēmelēs. Sīpolus sīki sakapā. Skābētiem kāpostiem nospiež šķidrumu un tos sasmalcina.

2

Pagatavo mērci, sakuļot eļļu ar etiķi un sinepēm. Pievieno svaigi maltus piparus un kārtīgi samaisa. Mērci iemaisa salātos. Pagaršo salātus. Ja nepieciešams, pievieno sāli.

3

Uz pusstundu salātus ieliek ledusskapī, lai tie ievelkas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!