Foto: Cook.me

Vienkārši pagatavojamos un atsvaidzinošos salātus vari pasniegt gan kā piedevu pamatēdieniem, gan kā pilnvērtīgu veģetāro maltīti, jo rīsi, pupiņas un avokado nodrošinās ilgstošu sāta sajūtu. Recepti iesaka kulinārijas portāls "Cook.me".

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
150 grīsi ūdens100 gkonservētas pupiņas, noliets šķidrums1 liels tomāts, sagriezts kubiņos75 gČedaras siers, sarīvēts50 gsīpolloki, sasmalcināti70 gaugu eļļa55 gbaltvīna etiķis1 ĒKčili vai citi asie pipari, sakapāti TKcukurs pēc garšassāls1 gatavs avokado, sagriezts kubiņos

Sagatavošana

1

Rīsus ber katliņā, pārlej ar ūdeni un novāra. Te atradīsi noderīgus padomus, kā izvārīt rīsus irdenus un aromātiskus.

2

Rīsus atdzesē, bet bļodā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas: pupiņas, tomātus, sīpollokus, sieru un avokado.

3

Gatavo mērci. Visas sastāvdaļas liek aizvākojamā burciņā un sakrata.

4

Pārlej salātus ar mērci un apmaisa. Salātu bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un pirms pasniegšanas 30 minūtes atdzesē ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!