Foto: Shutterstock
Karaliskām brīvdienu brokastīm – gardas olmaizītes ar sviestā sautētiem spinātiem un auksti kūpinātu lasi.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 mazās čabatas2 olas2 saujasspināti1 ĒKsviests2 ķiploka daiviņas, sakapātas2 šķēlesauksti kūpināts lasis pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Čabatas gareniski pārgriež uz pusēm, liek līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī un uzsilda 5-7 minūtes, izslēdz krāsni.

2

Pannā izkausē sviestu, apcep ķiplokus 30 sekundes. Pievieno spinātus un maisot turpina cept vēl minūti, līdz spināti saplok.

3

Maizīšu apakšējās daļas liek uz šķīvjiem, virsū liek spinātus, pārkaisa ar sāli un pipariem.

4

Pannā, kurā tika cepti spināti, cep olas, līdz baltums sarecējis, bet dzeltenums vēl šķidrs.

5
  • Ceptās olas šajā receptē vari aizstāt ar plaucētām. Kā tās pagatavot, stāstījām šajā rakstā.
6

Liek olas virs spinātiem, virsū izkārto auksti kūpināta laša šķēles.

7

Ar nazi viegli iegriež olu dzeltenumus, virsū liek atlikušās maizes šķēles un viegli piespiež.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!